Longboards

Forum Longboardowe

Apex 37 Original czy killer twin ?

16 posts / 0 new
Ostatni wpis
Apex 37 Original czy killer twin ?

Jeszcze nie zakupiłam Killer Twina. Odłożyłam to na wiosnę. :) mam jednak pytanie do Was. Może warto dozbierać jeszcze i kupić sobie tą deskę -Apex 37 Original.? Jest made in USA. A Killer Twin chyba jest z China... doradzicie.? :)

:) Original jest firmą

:) Original jest firmą amerykańska lecz deski produkowane są w chinach, są bardzo dobre jakościowo i pod względem wykonania 1 klasa.

BomBBoards natomiast jest produkowane w 100% w Polse przez 3 braci z Trójmiasta jednego z nich nawet poznałem na longboard pikniku w Sopocie.
Mają bardzo fajne dechy i widać, że w wykonanie wsadzają dużo czasu. I do tego ciągle się rozwijają.

Ja osobiście z tych 2 desek brałbym killera bo jest 2 razy tańszy i możesz sobie kupić jeszcze inną deskę za tą cenę albo albo inny komplet a killera tylko deck. W taki sposób będziesz miał 2 deski w cenie Apexa.

Ja z chęcią bym kupiła apexa

Ja z chęcią bym kupiła apexa ale jakbym miał za dużo kasy :D Killer lepszy i też potwierdzam, że polska produkcja. Z kąd info,że to chińczyk?
W gdańsku "w naszej polskiej Californii" porodukują te dechy.

Chińczyk to na 100% Amok. :)

O matko!

To BomBBoards są made in Poland.?? jejciu ale zarąbiście.. no to bez gadanie biorę Killer Twina na 1500 % :D nie wiedziałam że to Polskie, trzeba popierać swoich ! :D dzięki!

BomBBoards - 100% polskie

BomBBoards - 100% polskie deski, bardzo dobra jakość oraz cena.

Original boards made in

Original boards made in California, USA

"made in ca" To jest na nich

"made in ca" To jest na nich napisane :) Poczytaj trochę a dowiesz się, że wszystkie firmy jak Loaded, original, Sector9 to chińszczyzna.

Oczywiście, żadna firma się do tego oficjalnie nie przyzna, ale każdy kto dłużej posiedzi w temacie prędzej czy później to ogarnia.

nawet jezeli jest made in

nawet jezeli jest made in china to co? wszystko zalezy od zleceniodawcy czy idzie po kosztach, czy woli zainwestowac dodatkowego $1 na sztuke zeby trzymac jakosc... chinczycy zrobia co tylko zechcesz jak im za to zaplacisz, jak ci szkoda kasy to wala sztume po calosci
akurat w temacie chin i produkcji na zlecenie mam jakiestam doswiadczenie zawodowe ;)

I nic :) tak jak napisal surf

I nic :) tak jak napisal surf michal MADE in china ale deski 1 klasa i dobre wykonanie.
Tu chodzi jedynie o powiedzenie gdzie sa produkowane a nikt nie napisał, że są złe.
Choć moim zdaniem powinny być tańsze :)

A co do doświadczenia to

A co do doświadczenia to również mam i nie raz zdarzało się , że przy zamówieniu 20 kartonów długopisów niebieskich, połowa przyjeżdżała czarna :)

u nas przy zwiekszeniu kosztu

u nas przy zwiekszeniu kosztu o £1/sztuka (koszt sztuki to £20) moglismy sobie pozwolic na dozywotnia gwarancje
caly lancuch od projektu przez produkcje, kontrole jakosci, wysylke i magazynowanie byl nadzorowany przez naszych ludzi wedlug naszych norm

mysle ze jezeli firma typu loaded (ja slyszalem ze oni robia gole decki w chinach, uzbrajanie i grafika juz w cali) decyduje sie na produkcje w chinach to nie znaczy ze mierza w niska jakosc, mozna uzyskac dokladnie to samo co w europie czy usa nizszymi kosztami wiec dlaczego nie... pokaz mi minus tej sytuacji bo ja go nie widze

a i nie mowie o zamowieniach

a i nie mowie o zamowieniach typu 20 kartonow tylko troche wyzszych ;)

A ja jestem ciekaw czy można

A ja jestem ciekaw czy można gdzieś dostać nie używany blat apexa 37 - stary niekarbowany model ?

Co roku sa nowe blaty Apexa i

Co roku sa nowe blaty Apexa i co rusz informacja na stronie "sold out"
dostać nowy "stary" model to chyba raczej ciężka sprawa...

A czy można mieć jakiekolwiek

A czy można mieć jakiekolwiek nadzieje że ukaże się apex 37 w nowej postaci ? A może wystarczy zagadać z Original ?

tutaj jeszcze widze ze jest a

tutaj jeszcze widze ze jest a sezon dopiero rusza wiec na pewno sukcesywnie beda rzucac na rynek
http://www.longboardshop.de/shop/index.php?cPath=277_283&osCsid=3b5a8bd6...

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać