Jeszcze nie zakupiłam Killer Twina. Odłożyłam to na wiosnę. :) mam jednak pytanie do Was. Może warto dozbierać jeszcze i kupić sobie tą deskę -Apex 37 Original.? Jest made in USA. A Killer Twin chyba jest z China... doradzicie.? :)
sob., 12/03/2011 - 08:22
Apex 37 Original czy killer twin ?

:) Original jest firmą amerykańska lecz deski produkowane są w chinach, są bardzo dobre jakościowo i pod względem wykonania 1 klasa.
BomBBoards natomiast jest produkowane w 100% w Polse przez 3 braci z Trójmiasta jednego z nich nawet poznałem na longboard pikniku w Sopocie.
Mają bardzo fajne dechy i widać, że w wykonanie wsadzają dużo czasu. I do tego ciągle się rozwijają.
Ja osobiście z tych 2 desek brałbym killera bo jest 2 razy tańszy i możesz sobie kupić jeszcze inną deskę za tą cenę albo albo inny komplet a killera tylko deck. W taki sposób będziesz miał 2 deski w cenie Apexa.
Ja z chęcią bym kupiła apexa ale jakbym miał za dużo kasy :D Killer lepszy i też potwierdzam, że polska produkcja. Z kąd info,że to chińczyk?
W gdańsku "w naszej polskiej Californii" porodukują te dechy.
Chińczyk to na 100% Amok. :)
To BomBBoards są made in Poland.?? jejciu ale zarąbiście.. no to bez gadanie biorę Killer Twina na 1500 % :D nie wiedziałam że to Polskie, trzeba popierać swoich ! :D dzięki!
BomBBoards - 100% polskie deski, bardzo dobra jakość oraz cena.
Original boards made in California, USA
"made in ca" To jest na nich napisane :) Poczytaj trochę a dowiesz się, że wszystkie firmy jak Loaded, original, Sector9 to chińszczyzna.
Oczywiście, żadna firma się do tego oficjalnie nie przyzna, ale każdy kto dłużej posiedzi w temacie prędzej czy później to ogarnia.
nawet jezeli jest made in china to co? wszystko zalezy od zleceniodawcy czy idzie po kosztach, czy woli zainwestowac dodatkowego $1 na sztuke zeby trzymac jakosc... chinczycy zrobia co tylko zechcesz jak im za to zaplacisz, jak ci szkoda kasy to wala sztume po calosci
akurat w temacie chin i produkcji na zlecenie mam jakiestam doswiadczenie zawodowe ;)
I nic :) tak jak napisal surf michal MADE in china ale deski 1 klasa i dobre wykonanie.
Tu chodzi jedynie o powiedzenie gdzie sa produkowane a nikt nie napisał, że są złe.
Choć moim zdaniem powinny być tańsze :)
A co do doświadczenia to również mam i nie raz zdarzało się , że przy zamówieniu 20 kartonów długopisów niebieskich, połowa przyjeżdżała czarna :)
u nas przy zwiekszeniu kosztu o £1/sztuka (koszt sztuki to £20) moglismy sobie pozwolic na dozywotnia gwarancje
caly lancuch od projektu przez produkcje, kontrole jakosci, wysylke i magazynowanie byl nadzorowany przez naszych ludzi wedlug naszych norm
mysle ze jezeli firma typu loaded (ja slyszalem ze oni robia gole decki w chinach, uzbrajanie i grafika juz w cali) decyduje sie na produkcje w chinach to nie znaczy ze mierza w niska jakosc, mozna uzyskac dokladnie to samo co w europie czy usa nizszymi kosztami wiec dlaczego nie... pokaz mi minus tej sytuacji bo ja go nie widze
a i nie mowie o zamowieniach typu 20 kartonow tylko troche wyzszych ;)
A ja jestem ciekaw czy można gdzieś dostać nie używany blat apexa 37 - stary niekarbowany model ?
Co roku sa nowe blaty Apexa i co rusz informacja na stronie "sold out"
dostać nowy "stary" model to chyba raczej ciężka sprawa...
A czy można mieć jakiekolwiek nadzieje że ukaże się apex 37 w nowej postaci ? A może wystarczy zagadać z Original ?
tutaj jeszcze widze ze jest a sezon dopiero rusza wiec na pewno sukcesywnie beda rzucac na rynek
http://www.longboardshop.de/shop/index.php?cPath=277_283&osCsid=3b5a8bd6...