Cześć, od pewnego czasu zbieram się na kupno longboarda. Podobają mi się 2 modele od Bombboards: tricky i infinity. O samym Bombboards naczytałem się dużo pozytywów i z chęcią kupię ich deskę. Bardzo często na początek polecacie tu początkującym, którzy szukają deski na miasto killer twina. Czym różni się on od tricky i infinity? Wyczytałem, że jest stosunkowo ciężki - 3kg. Ile ważą tricky i infinity? Jak wpływa ich waga na komfort jazdy? I w końcu która z tych desek będzie lepsza do jazdy po mieście i na której łatwiej nauczę się tricków? Za tricky przemawiają podwinięte kicktaile z pewnością jest to duży plus w kwestii tricków, jednak infinity jest krótsza (wydaje mi się to pozytywem - krótszą deskę powinno się łatwiej kontrolować) i ma chyba concave, którego brak w tricky (?) Czy concave dużo pomaga na początku przygody z longboardem? I jak jest z giętkością obu tych desek? Nigdzie nie znalazłem o tym informacji, a zależy mi na decku o dużym flexie bo : a. kostka brukowa b. ważę jakieś 62 kg.
No dobra, to trochę pytań. Piszcie śmiało swoje odczucia z jazdy na tych deskach. Z góry dzięki.
pt., 08/03/2012 - 16:23
BB Infinity vs Tricky
Czy mógłby ktoś odpowiedzieć?
gdybym mial wybierac z powyższych na podstawie opisu i zdjec to bralbym Infinity - flex, kształt, niewielki concave i według mnie niezły wygląd
przy duzym concave i dlugiej jezdzie czuje na drugi dzien dyskomfort w stopach (ból) pomimo grubej podeszwy buta
brakuje mi jednak szerokosci i lekko zagiętych nose i taila - ze 2-3 cm wiecej szerokosci plus profilowane do góry końce dechy i byloby naprawde fajnie