Longboards

Forum Longboardowe

deska do 1000zl

57 posts / 0 new
Ostatni wpis
deska do 1000zl

witam. chce zakupic longboard do 1000zl. mam 180cm wzrostu i 83kg wagi. deske glownie potrzebuje do jazdy po miescie, moze carving nawet. troche zjazd z gorek, troche predkosci i jakies nieskomplikowane tricki.
szczerze mowiac myslalem o jakiejs desce earthwing, ale z tego co widze na longboardy mozna je wziac tylko z trackami randal. cos mozecie mi polecic, co najlepiej zlozyc, jaki zestaw ;)

pisalem do chlopakow z

pisalem do chlopakow z longboardy i polecili mi ta deche najbardziej http://www.longboardy.pl/sklep/earthwing-longboards/earthwing-superglide...
a co do trackow moga mi zmontowac tez parisy.

a jaka jest roznica miedzy

a jaka jest roznica miedzy poszczegolnymi trackamia Parisa na stronie longboardy.pl ? do tego kolka wzialbym abec 11 75mm i 78 lub 81a i teraz mysle tylko ktore kola i ktore tracki ;)

zaproponowali ci dobry sprzet

zaproponowali ci dobry sprzet
Parisy - Adam Colton różnią sie kolorem i bushingami

a wiec decha, ktora juz

a wiec decha, ktora juz wyslalem. do tego tracki Paris Colton 180, do tego kolka abec 11 fly wheels 76mm 78a, lub abec 11 big zigs 75mm 81a, dylemat tylko z kolkami mam ;)

czy lepsze beda kolka cult ?:

czy lepsze beda kolka cult ?:)

Na Cultach się poślizgasz,

Na Cultach się poślizgasz, jak Cię najdzie. To zupełnie inny koniec skali.

Cult Classic - najlepszy slajd na świecie. Miękkie, trwałe. Niezbyt szybkie.
Big Zigi (Reflex thane) - świetne, szybkie, trwałe. W slajdzie wg mnie beznadziejne.
Fly Wheels - trzesą na kostce strasznie. Więcej nie wiem.

zdecydowanie z tych powyżej

zdecydowanie z tych powyżej Cult Classic

http://www.longboardy.pl
sprzęt, który pokochasz :)

sprzęt, który pokochasz :)

Niewątpliwie.

Niewątpliwie.

Troszkę Ci jeszcze namieszam - o ile dobrze pamiętam, na silverfish'u bardzo chwalą zestawienie Earthwinga z truckami Gunmetal.

Ja z kolei mam Earthwinga Carbon Belly Racera (sztywny, kształt ten sam chyba) i najlepiej mi się jeździ z Trackerami Dart (latałem tak grubo ponad 50kmh, też stand-upy i inne takie). Testowałem go na początku z Randalami (niby zbliżone do Parisów) i mi nie pasowało to zestawienie zupełnie. Za wysokie, chybotliwe i wogle. Kwestia gustu. Trzeba przejeździć kilka-kilkanaście par traków i wybrać, co się lubi :) to część fanu :D

za duzo i tak nie moge

za duzo i tak nie moge zmienic, bo mam do wyboru tylko randale i parisy do tego decka ;)

idealne połaczenie earthwinga

idealne połaczenie earthwinga to jest z truckami INDY 215
generalnie przez długi czas earthwing zalecał trucki INDY do swoich blatów
ja mam Belly Carvera Carbon na INDY i jest boski :)

Ja osobiście dla siebie tak

Ja osobiście dla siebie tak bym właśnie składał: Belly Carver na Indy (skrętniejsze) a Belly Racer na Tracker Dart (stabilniejsze). I do obu posypka z Cultów.

M. I. Ó. D.

http://www.longboards.pl

http://www.longboards.pl/forum/topic/earthwing-superglider-carbon-bb-tricky - poczytaj również ten wątek, sam miałem problem z wyborem deski ale postawiłem na superglidera i czuję ze nie będę żałował

teraz to juz kompletnie nie

teraz to juz kompletnie nie wiem ktora deche earthwing wybrac i na jakis trackach ...

Do usług :)

Do usług :)

z tych co sa na stronce

z tych co sa na stronce longboardy.pl ja bym wybrał trackery dart
ponieważ deck jest top mount to na parisach czy randalach decha bedzie stala wyzej a na indy lub truckerach bliżej gleby co zdecydowanie ułatwia pushimg na dłuższych dystansach

Tylko uwaga, te Trackery są

Tylko uwaga, te Trackery są kolosalnie szerokie (oni inaczej mierzą niż Indy, Tracker 184 = Indy 215 mniej więcej). Chyba, że się walnęli na stronie sklepu.. .

no szerszych niż Orginale S10

no szerszych niż Orginale S10 to już nie widziałem :)
świetne trucki do carvingu ale faktycznie przy pushingu na krótkim decku to można się już wyglebić zahaczając o kółka
ale faktycznie jeżeli te truckery takie szerokie to bardziej pasowałyby do Belly Carvera niż do Superglidera
ten drugi jest trochę węższy...

ale trackery do kazdego

ale trackery do kazdego earthwinga ? bo teraz to juz zwatpilem ktora deche mam brac. earthwing supermodel odpada, bally carver tez jak mowicie, ze najlepiej go z indy, ktorych nie maja. zostaje belly racer i super glider.

i boje sie, ze te tracki moga

i boje sie, ze te tracki moga okazac sie za szerokie.

Nie podchodź do tego co

Nie podchodź do tego co piszemy jak do wyroczni. Prawie wszystko ze wszystkim można zestawić pod swoje preferencje (ew. powalczyć gumkami, podkładkami, riserami...).

Belly Racer jest mega sztywny. To trzeba lubić. I nie ma ogona.

zastanawiam sie nad decha

zastanawiam sie nad decha superglider i belly carver carbon, a do obu tych desek traki dart beda najbardziej pasowac? pisalem do chlopakow i moga mi zmontowac deche z tymi trackami.

ale wiesz, wole zaufac komus

ale wiesz, wole zaufac komus bardziej doswiadczonemu. decha superglider ma szerokosc 24,13 a tracki maja 219szerokosc, nie wiem, czy z jej ksztaltem to bedzie w porzadku?

i nie chcialbym zeby decha

i nie chcialbym zeby decha stala wysoko. a na longboardy.pl niestety nie maja trakow indy :/

a kupowal ktos z was moze

a kupowal ktos z was moze longboard na stronie earthwing oficjalnej ? wysylaja za granice? bo z tego co widze to tutaj by to wyszlo zdecydowanie taniej.

ew. pozostaje mi kupno dechy

ew. pozostaje mi kupno dechy i kolek na longboardy.pl a trakow INDY 215 na innej stronie. skoro parisy nie sa zbyt dobre do tej dechy i na dodatek bedzie na nich wysoko stala, a mi raczej zalezy na tym, zeby byla nizej.

To przecież dartsy sa

To przecież dartsy sa praktycznie tej samej szerokosci co indi. dodaj do tego koła i jak dla mnie set jak ta lala

zdaje sie, ze Indy 215 to

zdaje sie, ze Indy 215 to szerokosc z oska, wieszak jest wezszy. tak chyba mierzy indy.
tracker podaje szerokosc wieszaka czyli dart 219 ma wieszak tej szerokosci.

SuperGlider ma szerokosc 24

SuperGlider ma szerokosc 24,13cm i dlatego nie wiem, czy te tracki beda pasowaly :/

wie ktos na jakiej polskiej

wie ktos na jakiej polskiej stronie mozna dostac tracki Indy ?

Chyba nigdzie.

Chyba nigdzie.

a gdzie je w ogole mozna

a gdzie je w ogole mozna dostac ?

Indy były tylko na www

Indy były tylko na www.longboardy.pl a teraz już ich nigdzie nie ma

Ja bym na twoim miejscu brał

Ja bym na twoim miejscu brał parisy. Indy są dobre do szybkiej jazdy ale na bujanie się to nie jest najlepszy wybór z najlepszych. Paris colton ma mega miękkie gumy i są powiedzmy "bardziej uniwersalne" niż indy.
No i prawdopodobnie będziesz mógł wielksze koła wpakować nie wiem jak z indy
Stary poczytaj sobie na świecie o tych trakach i innych. Skoro nie ma ich w PL to szansa, że na nich ludzie jeżdza jest minimalna

jeżdżą :)

jeżdżą :)
były swego czasu w
www.360sklep.pl
mam przyjemność na nich śmichać na Belly Carverze i są rewelacyjne
na Orangatangach in heat 80a po kostce plyniesz jak po puszystym śniegu...

http://www.bombboards.pl

http://www.bombboards.pl/sklep/traki/independent-215-mm-silver - z polskich stron możesz dostać np tutaj

jest napisane, ze nie ma tych

jest napisane, ze nie ma tych trackow ;).
DC nie chce, aby decha byla tak wysoko, dlatego chce wziac tracki INDY 215 albo dartsy, bo wtedy bedzie blizej gleby, a innych pomyslow na tracki oprocz tych dwoch to nie mam.

racja, nie zauważyłem napisu

racja, nie zauważyłem napisu out of stock

http://longboardy.pl/sklep
"Indy są dobre do szybkie

"Indy są dobre do szybkie jazdy ale na bujanie się to nie jest najlepszy wybór z najlepszych Paris colton ma mega miękkie gumy i są powiedzmy "bardzie uniwersalne" niż indy No i prawdopodobnie będziesz mógł wielksze koła wpakować nie wiem jak z indy"
Wszystko odwrotnie...

Przepraszam, poza gumami w

Przepraszam, poza gumami w Coltonach.

dokładnie :)

dokładnie :)
poza tym ponieważ INDY 215 są szersze niż Parisy są TKP masz jednocześnie wiekszy wheelbase i rozstaw kółek moje 75mm wcale nie przycieraja o deck
przy Randalach lub Parisach RKP w zwiazku z tym, że są węższe jak i skracają wheelbase już bym sie obawiał o wheelbite przy większych kółkach...

wiesz co to jest wheelbase

wiesz co to jest wheelbase wogóle?

raczej po w cześniejszych

raczej po w cześniejszych wypowiedziach widzę, że to ty możesz mieć problem z ogarnięciem tematu...
na tej samym decku przy trakach tradycyjnych TKP i trakach z odwróconym king pinem RKP odległość od osi do osi kół będziesz miał większą przy TKP
i nie patrz na rozstaw otworów pod traki tylko na realny wheelbase czyli tak jak piszę odległość od osi do osi przednich kół do tylnych
właśnie miałem taką akcje, że musiałem wiercić dodatkowe otwory w decku ponieważ na INDY było ok a jak założyłem RKP Holeysy to od razu miałem wheelbite

patrzenie tylko na wheelbase

patrzenie tylko na wheelbase pod katem odleglosci miedzy otworami konczy się tym, że ludzie kupują sprzet i nagle mają problem bo nie pomyśleli, że przy RKP stracą na odczuwalnym flexie decka i kółka mogą przycierać

http://www.google.pl/imgres?q

http://www.google.pl/imgres?q=wheelbase&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=887...
nie patrz na idiotów pokazujących wheelbase jako odległości między otworami w decku ale patrz na techniczne określenie słowa "wheelbase"
czyli odległość między środkiem symetrii kół przednich i tylnych
http://www.google.pl/imgres?q=wheelbase&um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=887...
i nikogo tak naprawdę nie interesuje jakie jest zawieszenie, jak jest zamontowane tylko właśnie ta realna odległość

Wow33 dobrze prawisz.

Wow33 dobrze prawisz. Podziwiam Twoją cierpliwość :)

Mam dobra, moze nawet

Mam dobra, moze nawet najlepsza oferte na deche za 1 k. Mam do sprzedania nowego decka Orginala Freeride 41 DropConcave, to najnowsza decha Orginala oddam ja za 650 wraz z nowymi lozyskami , do tego mam traki Bear Grizzly 852 calkowicie nowe za 300,lub tez czrne traki Parisy 180. uzyte doslownie 3 razy kupione miesiac temu,lekko porysowane od spodu oddam za 150, do tego kola nowe Abec 11 gumballs 81a za 180, lub abec 11 zigzags 70mm. 83a za 200 zl na wszystko mam paragony i faktury. Mysle ze to dobre ceny sporo nizsze niz ze sklepu

Indy 215

Co do trucków Indpendent 215, to ze 2miechy temu pisałem do paru skateshopów które kiedyś je miały i polecono mi hurtownię sprzętu deskorolkowego http://www.systemdist.pl/ Napisałem do nich i powiedzieli że mogą sprowadzić jedną parę tych trucków w jesiennym zamówieniu. Także może napisz do nich jeśli nadal jesteś zainteresowany. Sam jestem ciekaw tych trucków bo jak pisał jeden kolega są skrętne, a jak inny są stabilne, i tu wcale nie jest to uchybienie z jego strony. Wystarczy zimienić king pin na dłuższy, władować dwie beczki plus dewedge padsa i z super skrętnych niskich trucków mamy super stabilne niskie trucki.
Tyle że dwie rzeczy mi nie pasują, znaczy skłaniają mnie ku myślom że mogą mi sprowadzić trucki o szerokości z axlami 215mm(o których chyba była tu już mowa kiedyś) po pierwsze cena 190-200, a po drugie czy chcę lakierowane czy srebrne, myślałem że 215 są tylko w wersji raw.

Strony

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać