Witam,od ok.2 tygodni posiadam deskę z firmy BombBoards Tricky na Flashbackach. na desce jeździłem kilka dni,z czego wczoraj zacząłem uczyć się slidów ,i ku wielkiemu zaskoczeniu coś zaczęło wychodzić po dłuższym czasie. Ale problem w tym że gdy po tych kilku godzinach przyjrzałem się kółkom zobaczyłem na ich krawędziach rozerwania, ok.3 i to dosyć poważnych. Pytanie-czy to normalne? Pisać do BB w sprawie reklamacji ? Czy to poprostu moja wina,błąd popełniony w wyborze kółek,aczkolwiek z opisu wynika że się nadają do slidów,downhillu etc. A kółka powinny chyba starczać nieco więcej niż na lato czy kilka miesięcy biorąc pod uwagę że deska jest głównie używana do crusingu .. z góry dziękuję ze rady, pozdrawiam .
sob., 05/18/2013 - 14:47
Flashback Duro 78a-istotny problem .
Stary to twoja wina.Jak sie uczysz slide to zjadasz i niszczysz koła nie mówiąc o flatspotach arrr ja tego nie nawidze.
ABEC11 to są najlepsze koła do slide i jadą mięciutko i zjadają mnóstwo uretanu ale musisz ogarnąc. Jak slidujesz to po tygodniu ,możesz zjeść koła - zależy jak ciśniesz. To jest normalka.
Przy slide robią się takie naddarcia, szczególnie jak trzymasz deche i walisz tylko na 2 kołach .
Nie podrywaj dechy tylko na 4 próbuj !