Longboards

Forum Longboardowe

Longboard w samolocie (Ryanair itd.)

4 posts / 0 new
Ostatni wpis
Longboard w samolocie (Ryanair itd.)

Hellooo! Podrozowal ktos z Was po Europie samolotem wraz ze swoja decha? Jezeli tak dajcie wskazowki jak najlepiej, najtaniej i najwygodniej to zalatwiac w samolotach przewoznikow typu Ryanair, Easyjet, itd. Wraz z dziewczyna mamy Landyachtz 9two5 i Madrid Trance DT Tags wiec obie dechy powyzej 39". Z gory dzieki za wskazowki :)

Aktualnie, jedyna opcja to

Aktualnie, jedyna opcja to nadanie deski jako bagaż rejestrowany (najlepiej w torbie snowboardowej czy podobnej).
W EU jest zakaz wnoszenia skateboardów (więc i longboardów) na pokład jako bagaż podręczny:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hand_luggage
"""
Since 6 November 2006 there is a common regulation for cabin baggage restrictions in extended European Union
...Restrictions on abusable objects:
......blunt objects, clubs and all larger sticks, including sports utilities (e.g. skateboard)
"""

Ryanair też otwarcie zakazuje skateboardów jako bagaż podręczny - http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions/
8.10 PROHIBITED ARTICLES
8.10.1 Passengers are not permitted to carry the following articles into the security restricted area and the cabin of an aircraft:
8.10.1.3 (...) skateboards

Witam,

Witam,
ja posiadam najmniejszą torbę snowboardową typu Tour o długości ok120 cm wyłożoną pianką i jeżdzącą na kółkach. Wkładam longa, lub dwa do środka i nadaję w normalny sposób. Nikt się do tej pory nie czepiał. Za granicą używam longa, jako środka transportu i jest si. ;))
pozdrawiam

No tak, nadajesz w normalny

No tak, nadajesz w normalny sposób, czyli jako bagaż rejestrowany (check-in), więc jest koko. Ale wiem, że kiedyś znajoma jechała z longiem jako podręczny, i ją puścili, czego teraz zabroniają.
Generalnie to trochę wolna amerykanka, jak ze sprzętem wspinaczkowym (lina, ekspresy, karabinki, etc.) gdzie zależy na kogo się trafi na lotnisku.
W UK nie miałem problemy aby wejść na pokład z liną (w torbie), a na Majorce już był problem i musiałem się przepakować.

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać