Longboards

Forum Longboardowe

longboard - waga ~120kg

6 posts / 0 new
Ostatni wpis
longboard - waga ~120kg

mam 35 lat i jestem sporym facetem (190cm, 120kg).
Za dzieciaka deski w ogóle mnie nię kręciły, ale kilka lat temu pomyslalem sobie, ze warto by spróbować. Wzmogło się to ostatnio kiedy widziałem ludzi w podobnym wieku sunących sobie pięknie longboardami po drodze..

Czy jesteście mi coś w stanie doradzić? Jaka deska na początek dla tak wielkiego faceta? Najchętniej coś niedrogiego na początek, żebym zobaczył czy w ogóle temat "wchodzi".
Czy przy mojej posturze w ogole jest opcja na cos do 500pln?

pozdrawiam
Tomek

longboard ~120 kg

Po pierwsze 120 kg to nie jest astronomia, po drugie nie należysz do rzadkości wiekowo, czy wagowo. Po trzecie opcja " na próbę" jest najgorszą opcją, gdyż zostaniesz z jakimś g......, które będziesz mógł tylko spalić w kominku. Z jakiego miasta jesteś? Prawie w każdym mieście są ludzie jeżdżący. pzdr

Jagodek co ty gadasz.

Jagodek co ty gadasz. Większość desek jest do 100 kg.
Przy 120 musisz brać coś twardszego - zjazdowego. Przy 500 pln myslę, że małe szanse

Muszę cię Gary zmartwić, wiem

Muszę cię Gary zmartwić, wiem co gadam. Jeżeli pytający nie wie jaki styl jazdy mu odpowiada, to nie ma sensu kupowanie byle czego. W cenie 500 zł nawet przyzwoitego blatu freeride'owego nie kupi.
Jeżeli dam się przejechać komuś na desce, przyzwoicie wykonanej technicznie - nic się nie stanie. Limity wagowe? Mają znaczenie przy gwarancji, ale przy użytkowaniu ?? Przy deskach z dużym flexem, podczas jazdy może deska dobijać do ziemi - pęknąć nie powinna. Moim zdaniem sam nie bardzo wiesz o czym mówisz, zjazdowa?! A co to za kategoria jazdy? Kategoria desek?! Daj spokój, sam ważę 100 kg. Bez obrazy.

Jagodek ja raczej popieram to

Jagodek ja raczej popieram to co Gary pisze - jeśli mówisz komuś 120kg o desce co dobija do gleby ( z flexeem) to powodzenia.
Zjazdowa - to taka deska co jest sztywna i łatwiej uniesie 120kg. Jeśli nie wiesz co to znaczy to myślę, że tym bardziej nie bardzo wiesz co piszesz.
Limity wagowe mają właśnie największe znaczenie przy kupnie dechy.
tariq2k - lepiej się dowiedz lepiej zanim kupisz coś nie pod siebie.

musisz kupic deske do Dh( szybkie zjazdy)

Dla 120 kg deska do DH busingi twarde 95A i traki caliber, bear,randal,nie polecam paris sie wyginaja nawet przy 70 kg.

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać