Siema! Ciekawi mnie od czego zależy to jak długo koła się obracają http://www.youtube.com/watch?v=nxS4gbzVjbg i czy to coś zmienia w jeździe? Z góry dzięki za odp.!
sob., 05/12/2012 - 12:09
Obrót kół
Obracanie kół nie ma bezpośredniego wpływu na prędkość jazdy.
Łożycha, które są na filmie są praktycznie bez smaru, dlatego się kręcą tak długo.
Zauważ, że jak kupisz now łożyska to musisz na nich trochę pojeździć, żeby się smar wtopił i dopiero wtedy zaczynają najlepiej śmigać.
Różne łożyska kręcą się rżnie. Ważne jest jak jeżdżą!
:)
A no właśnie. Dzięki za odp. ja mam pierwszego longa i u mnie to kręcenie trwa dosłownie kilka sekund i się zastanawiałem czy to coś zmienia.
A jaki masz set up?
Randale RII 180 50, Abec11 zig zag chyba 80a albo 83a (te żółte) i Apexa 37.
To dobry zestaw nawet bardzo dobry więc jak masz łożyska w miare w miare to wszystko powinno gładko chodzić mi ma początku też łożyska chodziły tylko przez kilkanaście sekund a teraz to już tak z 2 min się koła kręcą
Puchatek To jest dokładnie to - wtopil sie smar i zaczely chodzic gladko. Wazne zeby płynnie jecahały bez oporów a to jak sie na osce kreca bez dotyku podloza jest naprawde malo wazne
Ok, czyli to norma. Dzięki za odp.! Dzisiaj moje pierwsze 2h na longu i nawet jakoś jechałem, prędkość zawrotna ale od czegoś trzeba zacząć. ;P Ale ogólnie mówiąc myślałem, że dużo trudniej będzie mi na nim złapać równowagę, a okazało się, że ogarnołem to szybciej niż rower....