Witam,
chce zacząć swoją przygodę z Longboardem i szperając w necie dotarłem tutaj. Proszę was o propozycje (najlepiej linki) do desek, które były by idealne na sam początek. Zaznaczam, że mam bardzo ograniczony budżet a nie chce wydawać dużo nie wiedząc czy LB jest dla mnie. Szczególnie iż nie jeździłem nigdy na innych deska np. snowboard czy na zwykłej desce (jedynie windsurfing :D ),
Czytając forum zauważyłem, że wszyscy podają swój wzrost i wagę więc ja też to zrobię- 175cm/75kg.
Na desce chciałbym poruszać się po mieście (tez w trudnych warunkach) i ogólnie szybka jazda i slajdy. Tricki mało mnie interesują.
Z góry dziękuje
AT
pon., 01/16/2012 - 20:57
Pierwsza deska, mocno ograniczony budżet

Podaj jeszcze co znaczy mocno ograniczony budżet:) Bo to pojęcie względne:)
miasto, szybka jazda i slide... moje antidote sie nadaje :)
299pln za deck - www.antidote-krk.com
kumpla hoax twin drop tez sie nadaje
350pln za deck - www.hoaxlongboards.com
jak lubisz szerokie decki takie zeby mozna sobie bylo po nich polazic to moj antidote bedzie lepszy z tych dwoch, jak wolisz jakies FR/FS to raczej hoax
to z tego co sie miesci w ograniczonym budzecie i co moge smialo polecic
do tego trucki parisa 180/ randal 180
kolka ABEC11 flashback 78a
lozyska jakiekolwiek ABEC, spacery do lozysk i srtuby do montazu z zelazniaka za max 2pln
To ile te deski kosztują? bo nie ma nawet info?
@marian
znalazłem twój link do ciekawej deski wystawionej tutaj i na allegro. Nikt jej nie licytuję więc zastanawiam się czy pasowała by do moich wymagań (jazda po mieście, slajdy)
http://allegro.pl/longboard-never-summer-assault-nowy-i2047377216.html
co o tym myślisz? cały zestaw w cenie decka z twoich przopozycji :D
Zestaw calkiem, ale deck jeden z twardszych od NS, poza tym deska stosunkowo krotka, odleglosc miedzy truckami tez zmniejszona z racji kicktaila, opis wskazuje na to ze jest do deska "prawie" jak skateboard. Trucki 150, a Marian poleca 180 do bujania sie po miescie:) jako te bardziej uniwersalne. No i jest to decha kierunkowa, wiec rzeczy, ktore wymagaja twina odpadaja. Boardshop.pl wyprzedawal te dechy po 400-550zl, wszelkie modele od NS. Na stronce NS mozesz sobie sprawdzic do czego ona jest, sztywnosc itp.