Longboards

Forum Longboardowe

SANTAFE SURFER

3 posts / 0 new
Ostatni wpis
SANTAFE SURFER

Cześć wszystkim! :)

Od jakichś dwóch tygodni jestem posiadaczką http://www.longboardy.pl/sklep/komplety/santafe-surfer, od dwóch dni kombinuję z trikami, ale coś mi nie wychodzą i zastanawiam się czy to wina deski, czy może to ja? :P Póki co nie zmieniałam żadnych ustawień, niczego nie przykręcałam ani nie odkręcałam w obawie, żeby czegoś nie pogorszyć, zwłaszcza, że pojęcie na ten temat mam zerowe, ale teraz zastanawiam się, czy spróbować, bo problemów z jazdą po asfalcie nie ma, za to na kostce, której pełno, tracę prędkość błyskawicznie.

Z wcześniejszych postów, wnioskuję, że warto podać następujące informacje: wzrost 160 cm, waga 52 kg, buty w których jeżdżę: Air Maxy, próbowałam też w Nike MD Runner, ale coś czuję, że długo by nie wytrzymały, mimo że lepiej mi się w nich jeździło, to po jednym dniu już widzę, że ucierpiały.

Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki i porady, bo nie mam w okolicy sklepu, żeby tam zajrzeć po wskazówki, na desce też nikogo nie spotkałam, więc zostało mi forum i mam nadzieję, że tutaj uda mi się czegoś dowiedzieć :)
Z góry już wielkie dzięki! :D

Po twoi wpisie wnoskuję, że

Po twoi wpisie wnoskuję, że to raczej twoja wina :p
Triki to nie prosta sprawa i trzeba nieraz godzinami cisnąć, żeby coś siadło.
Z kostką to normalka

Witam, deska którą kupiłaś

Witam, deska którą kupiłaś nie służy do tricków i będzie ci bardzo ciężko samej dochodzić do wprawy. Najpierw naucz się jeździć, przemieszczać po mieście, hamować. W specyfikacji koła są dość twarde, nie wiem jak z gumkami w trakach, dobrze byłoby sprawdzić i poustawiać komponenty. Nie zniechęcaj się.
Jeżeli jesteś z małej miejscowości, weź deskę do większego miasta. Popytaj gdzie jeżdżą i pojeździj z nimi. pozdrawiam

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać