Witam wszystkich forumowiczów!
Mam na imieę Radek, mam 15lat mieszkam od niedawna w Bielsku. To tyle o mnie :P
Nie dawno kupiłem "longboarda" w sieci hipermarketów Real (zapowiada się ciekawie) :D
Ponieważ potrzebuje jakiegoś środka transportu po mieście (wszędzie są korki i bilety drogie wiec MZK odpada) kupiłem takową deskorolkę...
Zdaje sobie sprawę jakiej jakości jest deskorolka z marketu, ponieważ sam jeździłem streetowo i mam Darkstara, ale taki zwykły deck do przemieszczania się po kostce brukowej i krzywych chodnikach się po prostu nie nadaje... Ale wracając do tematu znajomy już miał wcześniej takowego "longa" wiec w ciemno nie kupowałem :P Wg. mnie na jakiś czas zda egzamin (o ile sie nie rozleci :D ) Deske kupiłem za 150zł i chciałbym się dowiedzieć co NAJSZYBCIEJ w niej wymienić, jak już wspominałem potrzebuje deske do crusingu :) Proszę o nie pisanie "Wymień wszystko" ponieważ ograniczają mnie fundusze...
Tutaj link do tego wynalazku:
http://sportdlaciebie.pl/hulajnogi-deskorolki/deskorolki/deskorolka-long...
Wg. mnie kółka są za miękkie i deska nie rozpędza się do oczekiwanych prędkości, ale przynajmniej jeździ "miękko". Deck jest twardy i zamiast wygiąć to prędzej się połamie :D Ale ważę 55kg wiec chyba z tym problemu nie będzie, łożyska są według mnie ok...
Z góry dziękuje za odpowiedzi :)
ndz., 09/01/2013 - 18:55
Tani marketowy "longboard"
Póki nic nie nawala nie wymieniaj nic ;)
Twardość kółek to 78a czyli standardowa dla desek do cruizingu...
Ok, wielkie dzięki :)
Wg. mnie. Pierwsze co powinieneś i tak wymienić to trucki. Całkowicie odmienią feeling twojej deski
Witam, jestem nowy i by nie zakładać bezsensownie podobnego tematu podkleję się pod ten.
Żeby było miło i wgl, mam na imię Jarek i liczę sobie 21 wiosen. Od pewnego czasu rozglądam się za jakimś tanim longboardem z przyczyn prawie identycznych co Radek. Nie mam konkretnej sumy na jakiś wyszukany sprzęt bo toteż takiego nie potrzebuje gdyż mam problemy z kolanem i "potrzebuję" longa tylko i wyłącznie do Cruizingu. Chciałem na początku skompletować sobie całą dechę ale trwało by to pewnie jeszcze przez długi okres czasu dlatego też Radek spadł mi z tym tematem niczym manna z nieba. I tu zaczyna się właściwy temat. Co myślicie moi drodzy o kupnie któregokolwiek sprzętu z tejże strony:
http://sportdlaciebie.pl/catalogsearch/result/?q=longboard
Do gustu przypadł mi ten za 189,- z racji długości i kształtu, ale i tak miałbym zamiar wszystko w nim powoli lecz skrupulatnie powymieniać. Trucki na 180mm - choć nie wiadomo jakie są założone w standardzie, łożyska abec7 enuff oraz koła hillbombera 70/85A. Zostałby tylko sam blat za którego i tak wydałbym podobną sumę co cały zestaw. I tu prosiłbym o jakieś sugestię, pomoc, cokolwiek w sprawię mojej wizji posiadania a zarazem złożenia swojego pierwszego longboardu, tak samo pozostałych użytkowników forum jak i Radka, który ma styczność z tym sprzętem.
Z góry dziękuję za wszelaką pomoc i przepraszam za tak chaotycznie przekazaną treść.
Pozdrawiam, Jarek.