Longboards

Forum Longboardowe

Wybór dechy

4 posts / 0 new
Ostatni wpis
Wybór dechy

Siema wszystkim

Chce rozpocząć zabawę i kupić pierwszego longboarda. Zależy mi na wygodzie jazdy po mieście (kostki, nierówności itp) i z tego co czytałem najlepszą opcją wydaję się decha cruisingowa. Interesuje mnie używka, żeby móc w granicach 500 pln kupić dobrą deskę. Ważę 75 i mam 180 cm wzrostu.

Czytałem, że dobrym rozwiązaniem są dechy Long Island, BB i Riviera. Szukać na aukcjach też innych producentów? Zastanawiam się też nad madridem ale słyszałem, że zdarza im się pękać - prawda? Możecie coś powiedzieć o Sector 9?

Znalazłem na allegro:

http://allegro.pl/longboard-original-arbiter-36kt-i5168994021.html - ktoś może coś o niej powiedzieć?

Z góry przepraszam, jeśli przekręciłem jakieś nazwy :)

Popatrz na olx i fejsie.

Popatrz na olx i fejsie. Ogólna uwaga - jeżeli szukasz cruisera do przemieszczania się po mieście, to skoncentruj sie na cruiserach. Cena to inna sprawa.pozdrawiam

Madrid

Nie polecam od nich desek ponieważ już raz miałem i po pół roku zaczęła mi pękać .

original-arbiter-36kt

original-arbiter-36kt deska bez flexu do Dh i freeride wytrzymala i ma tail ma tez duzo opcj roztawienia trakow
ja jezdzilem i polecam Orginal,Rayne,Landyachtz,Eartwing.
Sector 9 kumpel mial i przy duzch zmianach temperatury lub jak sie zamoczy to sie deska mu wykrzywila mowie o modelach dowhil diwision z 2012.

Zaloguj się albo zarejestruj aby odpowiadać