Cześć, mam zamiar zakupić longboarda już mam upatrzony konkretny model (Vault Dropthrough 40) tylko problem polega na tym że waże stówkę i tu mam pytanie o wytrzymałość deski czy 9 warst sklejki wystarczy czy szkukac czegoś grubszego albo przykręcić długiego klocka drewnianego do kółek?
pon., 04/16/2012 - 22:55
Wytrzymałośc

deska wytrzymac to wytrzyma tylko trudno wyczytac z opisu czy deska jest twarda czy tez ma jakis flex
w opisie jest, ze mozna na niej plynac jak na fali...
jak ma flex to lipa poniewaz ma obnizony srodek ciezkosci i przy podskoku twoje 100kg moze dobic do gleby
z tym klockiem do kolek to chyba żart? :)
Z tego co wyczytałem, nie pamiętam już gdzie to nie ma flexa lub jest bardzo mały a co do klocka to żart choć już jest coś takiego.
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/304270_274721859233741_18...
I dzięki za odpowiedz, dziś już zamawiam.
Mam pytanie co do wytrzymałości i ochrony deski. Czy można i czy warto maznąć deskę impregnatem do drewna chodzi mi szczególnie o miejsce pod gripem. Jestem ciekaw również czy można nałożyć nową warstwę na starą która jest już pod latem.
Zwykły impregnat chroniący przed wodą na pewno nie zaszkodzi i nie wypaczy deski a jak Ci zamoknie to będziesz spokojny że nic się nie stanie a co do drugiej warstwy to spokojnie tylko przeszlifuj najpierw starą.